12 juli 2011

Äppelträdgården - ett exempel på bostadsmarknad med kalla fötter



Jag vet inte varför men jag finner någon slags humor i att dessa nybyggda hus ligger i ett område döpt till Äppelträdgården. Att radhusen kostar ca 4 miljoner är däremot inte humor. Men det är väl fler än jag som tycker det är lite väl dyrt i ett område där lägenheterna kostar ca 1 miljon för en tvåa och 1,5 miljon för en fyra med samma kvadratmeteryta som radhusen. Trots mycket marknadsföring, annonser har synts i GP:s bostadsbilaga under mer än ett år nu, så är ett av de fem radhusen ännu osålt. Och omgång 2 i projektet är omgjorda till hyresrätter (alla verkar uthyrda) och den planerade byggnationen av fler hus verkar ha avstannat. Det kan ju i och för sig bero på att det är sommar men många andra byggen och reparationer i Frölunda fortgår trots semestrar. Undrar hur det känns att vara en av de fyra som har köpt ett radhus för 4 miljoner. Och att nu ha utsikt över en gammal halvt igenvuxen asfaltsplan istället för en äppelträdgård. Jag hoppas för deras skull att de fixar till det för dem.

Tidningarna skriver nu en hel del om att bostadsmarknaden svängt. Jag vill i och för sig minnas att det priserna ofta går ner under sommaren, eftersom ingen orkar med ett husköp just då utan hellre vill ligga på stranden och slappa.
Varannan mäklare tror på fallande småhuspriser under sommaren

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hade de som ritat husen/området fattat att de flesta vill ha en egen liten täppa framför huset och inte som nu en gemensam "äppelträdgård" där det är fritt fram att "titta in" hos grannen... då hade de säkert varit sålda. Fräck planlösning och fräcka hus för övrigt tycker jag.
Vi hade köpt om inte den lilla detaljen hade varit.

Karin sa...

Jo men så är det ju. Tar man steget lägenhet --> radhus så är ju en stor del att man vill ha sin egen lilla täppa...

Anonym sa...

Hemska fastigheter byggda av undermåligt material; lättreglar, mineralull, polyuretantätningsmassa, epoximterial i alla ytor.
En kemisk coctail för hela familjen att leva i.

Köpare tittar enbart på design och arkitektur samt månadskostnad. Jag skulle vilja se hur de här husen ser ut om 25-30 år... Då har köparna lanske inte ens påbörjat amorteringen på lånen!

Framtida generationers dom kommer att falla hård över den kortsiktiga och enfaldiga tid vi lever i just nu.

Marie S

Karin sa...

För att läsa mer om vad som händer på bomarknaden i Göteborg kan jag rekommendera:

http://bobubbla.blogspot.com/

som dragit upp min besöksstatisk rejält idag genom att länka till detta inlägg...

Online pharmacy reviews sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
cassino aussie sa...

This content left personally to share my personal essay, the details enclosed and here is similar, vendor expressions tinkered with appeared to be bit of. I can endorse thisn'te if you would like their own instructor, I believe that he or she, a little too, can compose a survey. Because of the writer knowning that division a boosts this fabulous website, he did this with myself quite a flexible and also fascinating.