19 juni 2011

Metaltown - nya barnsjukdomar varje år

I kön utanför området, detta är kanske 30 minuter innan
första bandet ska gå på och kön ringlar över hela fältet.
Entrén är inte ens öppen än fick vi veta senare.
Det är som att de som arrangerar Metaltown aldrig lär sig. De hittar på nya barnsjukdomar varje år och i år var det extra besvärligt för dem eftersom de bytt område också. För lite bussar på fredagen, ingen parkering, kass camping (tydligen bara ett matställe för 4500 campare), usel planering av området med rent farligt trånga passager precis intill näst största scenen.

Smarta bord på kravallstaketen!
Dessutom, vilket jag nästan tycker är värst eller åtminstone tråkigast: kombinationen att man inte får ha med egen mat och dryck och ockerpriser på mat och dryck på området. Eller vad sägs om 30:- för 0,5 cl läsk. 50:- för en chorizo med bröd. 40:- för en liten pizza. 70-80 kr för en tunnbrödsrulle. Det går väl an för mig som har lön, men alla kidsen som tjatat sig till biljett av sina föräldrar, hur ska de ha råd?

25 000 besökare tog sig trots allt råd och åkte dit, men jag tror ínte det är den underbara härliga stämningen eller det härliga arrangemanget som drar, det är artisterna. Och så åker man dit TROTS att det ligger mitt ute i ingenstans och TROTS att det är några konstiga paragrafryttare som bestämt hur det ska vara på området (ingen flaska med kork kommer in på området, inga paraplyer, inga kameror??)

Nåja, vi hade kul i alla fall!

Bästa spelningen: Cavalera Conspiracy och System of a down
Roligaste överraskningen: Devin townsend project och Insense
Brasiliens stolthet, Cavalera Conspiracy - kolla Max gitarr!!
Liiite högt utan öronproppar
Lantis i stan fick lite sol på näsan på fredan!
The damned things, bäst på lördagen men jag var lite för
trött för att uppskatta dem till fullo, dessutom kasst ljud!
Fin insamling till de behövande, hårdrockare har stora hjärtan
Norska Insense i tältet, bästa spelstället på
lördagen när regnet stod som spön i backen!
En välbehövlig powernap i regnet...
Expressen/GT skriver om publikens hårda omdöme
Aftonbladet om kaos och kalabalik
GP skriver om att banden var bra, arrangemanget katastrof 

Lantis i stan hoppas att Metaltown till nästa år bestämmer sig. Antingen är man Metaltown och hittar en spelplats centralt, med tillgång till språrvagnstrafiken som kan svälja stora publikmassor utan större problem, eller så får man bli Metalfarm och bli en riktig campingfestival med parkering till alla, camping till alla, massor av billig mat till besökarna, duschar och allt annat som hör en sådan festival till.

Inga kommentarer: