30 maj 2006

Träna för att bli stark och frisk

Så var det dags igen! Efter några månader med enbart yoga, ridning och promenader beslöt jag mig i lördags för att ta upp styrketräningen igen. Det är nyttigt, jag blir stark, slipper ont i ryggen och blir snygg som bara tusan till bikinisäsongen ;)

Sagt och gjort, iväg till gymmet bar det. Körde mitt vanliga pass som jag gillar som går igenom hela kroppen och ändå inte tar mer än ungefär en timme, vilket är perfekt för en ursprunlig styrketräningshatare som jag. Det gick bättre än väntat, man blir ganska stark av yoga också och jag hade inte tappat så mycket som jag trodde. Kände mig glad och pigg och nyttig.

Så i måndags slog den till. Träningsvärken från helvetet. Jag kunde knappt ta mig ur sängen, stapplade ner för trapporna som en annan pensionär och ville mest av allt stanna hemma från jobbet. Tröstar mig med att träningsvärk är övergående. Dessutom håller jag åldersnojan på avstånd, hörde nån gång att så länge träningsvärken är värst dag 2 efter träningen och inte dag 1 efter träningen, då är man ung i kroppen :)

Inga kommentarer: