12 februari 2011

Ett parallellt Göteborg

Idag följde jag och sambon med på sambons pappas veckoliga loppisrunda. Det är alltid roligt men också alltid lika förvånade. Det är som ett annat, parallellt, Göteborg som existerar bredvid det jag rör mig i till vardags.

Kommersen var första stoppet. Där kändes det som mycket folk och lite grejer att köpa. Men kristallkronan är alltid lika maffig och en härlig kontrast mot byggnaden i övrigt.
 Massor av väskor fanns det på Kommersen. Säljaren menade att eftersom jag tagit kort på dom måste jag köpa dom också. Jag lyckades skratta bort det hela och säga att jag hade lika många väskor själv hemma redan vilket han tyckte var kul.
 Mina djur vill inte vara med på bild, sa försäljaren. Jag menade att djuren var söta och sen pratade vi en stund om hans minkar som vaktar lamporna. Med klor och allt. Sjukt att tänka sig att någon skulle vilja gå runt med dessa runt halsen.
Hela huset där Kommersen ligger är helt övermålad med klotter och vackra målningar. Det här är nog husets renaste yta.


Just den här målningen tilltalade mig mycket - det är coolt hur de har utnyttjat husväggen för att få till känslan.



Här ser man helheten och var på väggen målningen är placerad.


 Efter Kommersen blev det ett stopp på Smyrnakyrkans loppis på Ringön. En otroligt välordnad loppis med ordning och reda. Sambons pappa bjöd på sina specialkakor som enligt uppgift innehåller "för mycket socker och fett". Jordnötter, kakao och kaffe lär vara förekommande ingredienser. Jag tror han skulle kunna att sälja dem som "energy bars" och bli stormrik.
Nästa stopp var på Moussas livs i Bellevue. Fantastisk affär med en riktig köttdisk där färdigförpackade varor lyser med sin frånvaro.

Vi var också en sväng inne på marknaden på Bellevue. Den är helt galen och istället för att fota (jag vågar inte) så shoppade jag de här tre tavlorna för 200. Motiv från forna Jugoslavien trodde han som sålde dem. Jag gillade dem i alla fall, våra väggar är lite tomma så det blir nog bra.

Ett fynd till gjordes, ett par stövlar som ser i stort sett oanvända ut för 90:-

Visserligen verkar de inte vara av nån höjdarkvalitet så de har antagligen inte kostat så vansinnigt mycket från början men är ändå nöjd.

6 pocketböcker för 12 kronor inhandlades också. En William Gibson, en Hemingway, en av Hans Alfredsson och så några wild cards. Längtar tills jag har tid att läsa dem.

1 kommentar:

Bea sa...

Vilken trevlig utflykt! Men fy va äckligt med minkarna! Hur fan kan någon vilja ha på sig en päls som är så uppenbart..död?!

Kram!